Onze aanpak

We kiezen resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit! We kunnen niet zien wat er in het kopje zit van de duiven, maar de juiste body hebben is alvast een absolute vereiste. Een duif zonder zachte pluim en met open stuitbeentjes zal je op onze hokken zelden tot nooit terugvinden.

Tijdens het vliegseizoen hebben we altijd tussen de 250-300 duiven, inclusief jonge duiven. We kweken altijd 130 - 150 jongen. In de winterperiode zitten er zo'n 150 duiven op de hokken, waaronder:

  • 50 kwekers
  • 40 2-jarige duiven en ouder
  • 60 1-jarige duiven (als jonge duif moeten ze zeker 1 nationale vlucht vliegen)

 

Ons verhaal

Willy kreeg de liefde voor het duivenspel met een paplepel mee door zijn overleden vader Emiel. Ze behoorden tot de absolute top in het vitesse-spel in het Antwerpse.

Zeven jaar na het overlijden van Emiel (2000) besloot Willy om samen met zijn jongste zoon David zijn eigen kolonie op te starten. De vitesse-duiven werden verkocht en Willy begon zijn speurtocht naar liefhebbers die erg goed presteerden met eigen bloedlijnen.

Zijn basisidee was eenvoudig: 60 duiven aanschaffen bij 3 verschillende liefhebbers.

Uiteindelijk viel de keuze op Jos Van Olmen (BE), Cor Van Dijck (NL) en Huub Hermans (NL). Jelle Jellema (NL) - ondertussen bekend bij eenieder wie de duivensport bemint - viel net uit de boot. We kochten deze duiven in 2007 aan.

We kenden vele successen en hier en daar zat er een echte topper bij. In 2013 scoorden we ook een perfect rapport op een loodzware Barcelona: 6 van de 6 dik in de prijzen.

Een mens is echter altijd op zoek naar meer en beter. Nadat we jaren hebben geteerd op telgen van onze eerste 60 duiven, besloten we in 2017 om dan toch (lees: met 10 jaar vertraging) de overstap te zetten naar vrijwel uitsluitend Jellema-bloed. Anno 2019 kunnen we dan ook vaststellen dat onze kweek- en vliegploeg een combinatie is van overwegend Jellema’s en (klein)kinderen of inteeltproducten van onze 15e internationaal op Agen. Als aanvulling haalden we nog een tiental andere duiven van zeer sterkende spelers zoals Kees Droog en Jan Grootoonk.

Alles bijeen hebben we voor een groot kapitaal duiven aangeschaft. We koesteren dan ook de felle hoop dat dit zal renderen. We hebben daar echter geen twijfel aan aangezien de resultaten van onze jaarlingen in 2018 al zeer sterk waren. Zo scoorden we o.a. de 2e en 4e asduif in de KFC van zo’n 160 liefhebbers.

 

Joosen W&D

Detail1 (2592 x 1728)

Willy Joosen

Oprichter en hokverzorger

Detail2 (2592 x 1728)

David Joosen

Hokverzorger en man van de administratie