Onze aanpak

We kiezen resoluut voor kwaliteit boven kwantiteit! We kunnen niet zien wat er in het kopje zit van de duiven, maar de juiste body hebben is alvast een absolute vereiste. Een duif zonder zachte pluim en/of met open stuitbeentjes zal je op onze hokken zelden tot nooit terugvinden.

Tijdens het vliegseizoen hebben we altijd tussen de 250-300 duiven, inclusief jonge duiven. We kweken altijd 100 - 120 jongen. In de winterperiode zitten er maximaal 150 duiven op de hokken, waaronder:

  • 40 kwekers
  • 50 1-jarige duiven en ouder
  • 60 jonge duiven

 

Ons verhaal

Willy kreeg de liefde voor het duivenspel in zijn vingers mee door zijn overleden vader Emiel. Ze behoorden tot de absolute top in het vitesse-spel in het Antwerpse.

Enkele jaren na het overlijden van Emiel besloot Willy om samen met zijn jongste zoon David zijn eigen kolonie op te starten. De vitesse-duiven werden verkocht en Willy begon zijn speurtocht naar liefhebbers die erg goed presteerden met eigen bloedlijnen.

Zijn basisidee was eenvoudig: 60 duiven aanschaffen bij 3 verschillende liefhebbers.

Uiteindelijk viel de keuze op Jos Van Olmen (BE), Cor Van Dijck (NL) en Huub Hermans (NL). Jelle Jellema (NL) - ondertussen bekend bij eenieder wie de duivensport bemint - viel net uit de boot.

Raar maar waar: onze duivenkolonie bestaat anno 2018 overwegend uit Jellema-duiven. Nadat we jaren hebben geteerd op telgen van onze eerste 60 duiven, besloten we in 2017 toch de overstap te zetten naar vrijwel uitsluitend Jellema-bloed. Alles bijeen was het een fikse investering. We hopen dan ook fel dat we in de toekomst de vruchten ervan mogen plukken. De resultaten van onze jaarlingen in 2018 zijn alvast veelbelovend.

Als je onze pedigrees bekijkt onder het kopje "Kwekers", zal je kunnen bemerken dat er naast onze Jellema's ook invloeden zijn van o.a. K. Droog, A. Beens, H. Batenburg, N. Peiren, P. Van Essen, C. Schermer en J. Grootoonk.

Het neusje van de zalm in het moderne duivenlandschap lijkt ons.

Joosen W&D

Detail1 (2592 x 1728)

Willy Joosen

Oprichter en hokverzorger

Detail2 (2592 x 1728)

David Joosen

Hokverzorger en man van de administratie